Plastsveising

Plastsveising

Det å bedrive plastsveising krever nøye presisjon og erfaring med verktøyet som brukes. Er du nysgjerrig på hvordan plastsveising fungerer? Å sveise plast kan gjøres på forskjellige måter. To ofte omtalte metoder for å sveise plast er flensing og buttsveising. Nedenfor kan du lese mer om disse ulike formene for plastsveising.

Plastsveising - flensing

Flensing er plastsveising ved hjelp av krager. Denne metoden sveiser fast krager (flenser) til røret, for så å senere feste sammen to flenser. Flensene blir skrudd på plass ved bruk av bolter, og det blir gjerne lagt en armeringspakning mellom flensene for å forsikre at sammenslåingen er helt tett. Flensing er en plastsveisemetode som egner seg svært godt for å sveise sammen lange lengder, samt når vi trenger å sveise sammen annet materiell, deriblant t-rør og ventiler.

Plastsveising med buttsveisemaskin

Plastsveising med buttsveisemaksin benytter varme til å sveise sammen plasten. En buttsveisemaskin tar rørene gjennom en fler-stegs prosess, hvorav plastrørene blir skjært til for å kunne settes sammen uten avvik. Etter rørene har blitt skjært til, er neste steg i plastsveising med buttsveisemaksin å bruke varme som smelter sammen endene på røret. Deretter må endene presses sammen for at plasten skal smelte inn i hverandre mens det enda er varmt.  Å bruke en buttsveisemaskin til plastsveising krever rikelig med kompetanse for at sveisingen blir gjennomført korrekt og skal ikke utføres av ikke-sertifisert personell. Vær derfor sikker på at selskapet du benytter har godkjent fagpersonell til å håndtere plastsveising.

Vi sveiser det du trenger

I vår maskinpark kan vi sveise sammen plastrør opptil 1200 mm. Vi har sertifisert fagpersonell som har jobbet med plastsveising i lang tid, og kan også produsere T-rør, bend og rørkryss opptil 1000 mm. Om du også trenger hjelp med å tegne opp rørsystemer eller lignende står vi klare til å hjelpe deg med dette.